4000 новозавършили лекари са заминали да работят в Европа от

...
 4000 новозавършили лекари са заминали да работят в Европа от
Коментари Харесай

Хасан Адемов в Рудозем: 4000 български лекари заминаха за чужбина, а болниците ни нямат кадри

 Open photo

 

4000 новозавършили лекари са отпътували да работят в Европа от 2009-та година. Завършили са в България, само че работят на открито, до момента в който нашите лечебни заведения обезверено търсят фрагменти. Това е образец за неспособно ръководство, съобщи специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов на предизборна среща на Движение за права и свободи в Рудозем.

Според нас опазването на здравето би трябвало да е такова, че да има достъп, качество и да се употребяват високите технологии, с цел да не търсят нашите заболели лекуване в чужбина. Всички политически партии, които се пробваха да реформират опазването на здравето, удариха на камък и сбъркаха. Сега никой не е удовлетворен от опазването на здравето. Затова ние считаме, че единствено с напъните на специалисти от всички политически партии въз основата на политически консенсус може да се откри вярното решение в тази сфера. Ключовата дума тук е разговор, сподели Хасан Адемов.

По отношение на детските надбавки той съобщи, че казусът няма да се реши с увеличението на сумата с 10 лв. по искане на Българска социалистическа партия. Унгария дава по 38 000 евро за новородено дете, а ние - 250 лв. за първо и 600 лв. - за второ дете. Няма да обърнем наклонността с такава политика. За да решим тези проблеми, би трябвало да има вложения, високи технологии, готови хора. Трябва непоклатимост, за която ние приказваме. И би трябвало разговор, а не неистини и двуличие. Защото другояче се случва това, което в този момент става с пенсиите - след 7 октомври единствено 1/3 от пенсионерите ще получат нещо от преизчислението, безапелационен бе Хасан Адемов.

Хайри Садъков: Очакваме следващия сериозен растеж на поддръжката за Движение за права и свободи

Когато Движение за права и свободи е във властта, има вложения, не бягат хора да се препитават в чужбина. За да може България да излезе от батака на рецесиите и да поеме в вярната посока, жителите на всички общини, в които ръководи Движение за права и свободи, ще създадем всичко допустимо да дадем явен знак - експертизата на Движението е нужна в централната власт. Затова и чакаме следващия растеж в поддръжката на Движение за права и свободи в Смолянско. Това съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи за района Хайри Садъков на предизборна среща в Рудозем.

Той добави, че градът е от дребното, в които не си отиват, а в противен случай - идват да живеят и работят доста младежи.

Това си проличава от прелестната атмосферата, градът е видоизменен от кмета Пехливанов, само че в случай че желаеме да задържим младите - трябват майсторите в политиката. Те са в Движение за права и свободи, сподели Садъков.

Той добави, че отговорността на депутатите от Движение за права и свободи в Смолянско остава и отсега нататък извънредно огромна - да оказват помощ да се вземат решение съответните въпроси на хората и бизнеса.

Движение за права и свободи е една сплотена общественост, чиито управление и ръководител знаят по какъв начин да измъкнат страната от рецесиите, тъй като имат и опита, и експертизата, и ключа към решенията. Само те приказват с езика на разговора и заедността, а не с езика на омразата и опълчването. Няма разцвет с разграничителни линии, няма вложения, няма решение на демографския проблем, сподели още Садъков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР